Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Hrvatska

Styria preuzima Index.hr?

matija

Nakon što je Severina dobila ovrhu nad žigom portala index.hr, za kog bi to značilo kraj poslovanja pod tim imenom obzirom da Matija Babić ne može isplatiti svotu koju joj duguje zbog objave njenog porno uratka, izgleda da je došlo do poslovnog aranžmana Matije Babića, osnivača i vlasnika portala index, i medijske kuće Styria iz Graza, koja je vlasnik Večernjeg lista i 24 sata, piše portal ICT Business

 

Navodno će Index promijeniti vlasnika za iznos od 820.000 eura. Styria je prvotno nudila pola milijuna, no Babić nije pristao na tu cijenu. Izgleda da je do definitivne odluke Styrie došlo nakon što je pred nekoliko dana suparnička medijska grupa, EPH, izdavač Jutarnjeg lista, preuzima nekoć popularni portal net.hr, koji je pak zapao u teškoće zbog lažiranja statistika o čitanosti. 

 

Styriu je, prema pisanju ICT Businessa, brinuo i način poslovanja Matije Babića koji je do sad otvorio 11 firmi, prebacujući po poznatom domaćem receptu vlasništvo nad portalom s jedne na drugu a ostavljajući dugove na propaloj firmi. Također se spominju i plaćanja novinara "na ruke", odnosno rad na crno.

 

Matija Babić pak na svom facebook profilu izričito tvrdi da ne prodaje Index, no bilo bi neozbiljno ako bi potvrdio transakciju koja još nije dogovorena. Styriu u Hrvatskoj vode Ivan Tolj, katolički svečenik iz Bosne, i Boris Trupčević, nekadašnji urednik Arkzina, časopisa koji se bavio uglavnom pravima seksualnih manjina i bio je izdašno doniran od Sorosevog "otvorenog društva". Kako bi funkcionirala simbioza katoličkog svećenika Tolja i izrazito kršćanofobnog Babića? Matija Babić je već jednom radio za Styriu, društvo koje sebe naziva "katoličkim" - vodio je projekt 24 sata, trenutno najčitaniji portal u Hrvatskoj. 

 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version