Fizzit v2

Switch to desktop Register Login

Hrvatska

Pomozimo Slavoniji i svim područjima pogođenima poplavom

poplava

 

Našim sugrađanima koji se bore s poplavama u Slavoniji te u čitavom području istočne Hrvatske potrebna je pomoć. I vi se možete uključiti.  

 

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je Apel za pomoć stanovnicima poplavljenih područja u Republici Hrvatskoj, a donacije su mogu uputiti na više načina.

 

Tako se, priopćio je Hrvatski Crveni križ donacije mogu uputiti - uplatama na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08, pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 čime se daruje 6,25 kuna, a PDV je uključen.


Moguće su i online donacije na internetskim stranicama Hrvatskoga Crvenog križa. Hrvatski Crveni križ napominje da se, prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X

 

Hranu, i to isključivo trajne namirnice, i vodu, građani kontinentalne Hrvatske trebaju odnijeti u svoja općinska i gradska društva Crvenoga križa. U Zagrebu u Hrvatski Crveni križ u Ulici Crvenog križa 16 između 8 i 20 sati.

 

Građane Primorja, Dalmacije i otoka iz Crvenog križa mole da ne skupljaju hranu i vodu, nego, ako mogu i žele pomoći, to učine pozivom na donacijski telefon ili uplatama na brojeve računa.

 

Također, studentski zbor Fakulteta političkih znanosti i Klub studenata Fakulteta političkih znanosti organiziraju humanitarnu akciju prikupljanja pomoći ugroženom stanovništvu Slavonije, Bosne i Hercegovine te Srbije, koje je pogođeno poplavama.

 

U prostorijama Kluba studenata FPZG-a (dvorište Fakulteta, Lepušićeva 6) organizirat će se prikupljanje konzervirane i suhe hrane, vode, odjeće, obuće, rukavica, svijeća, baterija, deka, pelena, higijenskih potrepština, papirnatih ubrusa, sredstava za čišćenje i dezinfekciju, kao i ostalih stvari potrebnih za pomoć ugroženima u poplavama.

 

Prikupljanje će biti organizirano sukladno radnom vremenu Kluba (9 – 21 h) i to od ponedjeljka (19.5.2014.) do petka (23.5.2014.).

 

I hrvatski Caritas poziva sve građane, kao i hrvatske poslovne subjekte, da svojim novčanim prilozima priskoče u pomoć postradalim sugrađanima na području Požeške biskupije i Đakovačko-Osječke nadbiskupije te posvjedoče socijalnu osjetljivost i djelatnu ljubav. U akciju je moguće uključiti se uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 175, ili online uplatama.  

 

Upravo doznajemo da je i Ministarstvo socijalne politike i mladih pozvalo hrvatske građane da pomognu poplavama ugroženom stanovništvu Slavonije, koji su evakuirani iz svojih domova, a pomoć u odjeći, hrani, dekama, i drugome mogu donijeti u sjedište Ministarstva, u Savsku cestu 66, u Zagrebu. 

 

Dostavljenu pomoć djelatnici Ministarstva će, kako pristiže, voziti do potrebitih građana na poplavama ugroženim područjima.

 

Građani su se i sami organizirali i u nedjelju od 15-17h se sakupljaju nekvarljive namirnice za stanovnike Županje i okolnih sela koja su pogođena poplavom. Ako možete izdvojite koju kunu i kupiti nešto nekvarljive hrane za nastradale obitelji. Hrana će se sakupljati u zapadnom dijelu Zagreba u Vrapču ispred Doma zdravlja, Vrabečka ulica 4 i u Novom Zagrebu Arena Zagreb Lanište 30.

 

Isto  tako, zagrebačka humanitarna udruga Mali zmaj organizira prikupljanje pomoći za žrtve poplava u Slavoniji. Prikuplja flaširanu vodu, dezinfekcijska sredstva, konzerviranu hranu, lijekove protiv bolova, higijenske potrepštine i mlijeko u prahu za bebe. Navedeno možete donijeti u prostorije udruge na adresi Nova cesta 71, u nedjelju od 17:00 do 20:00 sati, ili u ponedjeljak i utorak, od 11:00 do 20:00.

 

 

 

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

2012. © Fizzit.net

Top Desktop version